Seg uppdatering
Publicerat den

Har inte bloggat nånting under en tid och ja, det finns en orsak; skola. Även fast det inte har varit något speciellt i skolan (typ prov eller läxor) så har det ändå varit ganska mycket med det. Har även tränat ganska mycket. Jag gick ett pass i torsdags med kettlebells. De är typ små runda bollar med ett handtag som man håller i. Körde även idag ett paddelpass på klubbens paddelmaskinen, dock gick snöret sönder så vet inte när jag kan köra den igen. Har även kört spinning idag för första gången! Måste få säga att det var ganska jobbigt ändå. Jobbigare i början, men ändå. Imorgon planerar jag och två andra flickor att köra pace och core. På passbeskrivningarna så lät det ganska roligt. Får se hur det blir!

Sitter just nu och ser på Oliver och gänget, snacka om nostalgikick! Älskade den filmen som liten och gör det ännu även fast jag är stor. Älskar barnfilmer. Såg alltid på typ Spirit, Hugo Djungeldjuret och så vidare. Jag var inte en typisk Pippi Långstrump flicka, om ni förstår!

Hade egentligen inte planerat att skriva nånting ikväll, men såg att jag får mer som läser min blogg om jag inte skriver. Whaaaat? Does that even make sense? Blir lite förvånad faktiskt men samtidigt glad, haha! Jaja, ska snart gå och lägga mig och läsa lite. Lagt mig lite för sent båda kvällarna känner jag. Ögonen känns som stora tefat. Då himla trött... Skriver mer imorgon i alla fall! Ha de gött allihopa, sov gott! 

Köpte "Lyx Praliner" i fredags. Mumma måste jag säga!


Nyckeln till Frihet~
Publicerat den

 

Jag såg klart filmen för första gången förra veckan på svenskan. Det kändes som alla i hela klassen hade sett den förutom mig och tyckte den var så himla bra och de förstod inte hur man inte kunde ha sett den. Men jag håller nu med, hur man man inte ha sett den? Det måste vara en av de bästa filmerna jag någonsin sett! Det är ju ett drama, men jag älskar verkligen hur de ändå trycker in lite komedi i det hela. På så vis blir inte själva handlingen så sjukt deppig/tråkig som drama kan vara.

Eftersom vi har sett klart filmen nu på svenskan ska vi skriva en filmanalys om den och jag kan ärligt säga att jag inte är så pepp på den delen. Att se filmen går bra men att sedan också skriva en analys om den och påpeka varenda liten hörna med spindelnät och sedan skriva hur kameravinklarna var och så vidare. Det är inte riktigt exakt så, men känns som det. Texten under här är lite av den text jag har skrivit i min filmanalys, dock bara en kladd så den kommer kanske se lite annorlunda ut när jag väl lämnar in den. Jag har skrivit lite om vad den handlar om så att man ska få ett litet "hum" om vad man ger sig in på (om man ser den då) och om du inte sett den råder jag dig att göra det! Du kommer älska den, precis som jag gjorde!

 

"Filmen är baserad på ett av Stephen Kings verk, ’Rita Hayworth and Shawshank Redemption

Filmen utspelar sig mestadels i ett fängelse som heter ’Shawshank Redemption’. 1947 får fängelset nya fångar, varav en av dem heter Andy Dufresne, en tystlåten och ambitiös man med en lysande karriär som bankman. Han är åkallad för mordet på sin fru och nye hennes älskare och blev alltså skickad till Shawshank Redemption. Problemet är att han är oskyldig. Han var på väg att göra det, men gjorde det inte. Tyvärr pekar alla bevis på honom.

Väl inne i fängelset träffar han på en man, Ellis Boyd "Red" Redding. Han säger att alla amerikanska fängelser har någon som honom, en person som kan fixa allt. Och då menar jag exakt allt."
Rolig dag!
Publicerat den

Idag var jag på Mikael Elias Teoretiska Gymnasium i Sundsvall och kan säga att jag fick blandade känslor av att besöka skolan. Vet dock fortfarande inte vilken skola jag ska välja, vilket man måste ha bestämt innan fredag. Det känns så jobbigt att behöva välja något såhär tidigt! Liksom, ingen vill behöva göra ett val vid 15/16 års ålder som kan bli ett val man får leva med. MAn kan visserligen byta arbete som större, men inget kan garantera att du inte måste gå ännu mer år i "skolan" för att lära dig de saker du behöver för den utbildningen (hoppas ni förstår, jag kan beskriva saker väldigt konstigt). Well well... Får se hur det blir.
 
I alla fall, jag var ju på Mikael Elias med tre andra, min kompis och två andra från nån annan skola. Kände inte igen dom men tyckte dom var roliga att vara med! Jag fick som sagt blandade känslor av besöket på gymnasiet. Både positiva och mer negativa, om man nu kan säga så. Jag har väldigt svårt för stökiga klasser, det vill säga de som pratar för mycket så man knappt hör läraren. Jag vill ha det så tyst som möjligt eller åtminstone så man hör vad läraren säger. Idag kan jag säga att vissa klasser blev jag lite irriterade på för hur dom pratade. Speciellt på matten. Även om de snart skulle ha prov och kanske kunde allt finns det säkert någon som inte riktigt är säker hur mn ritar ut den räta linjen och sedan trycker dit olika ekvationer. Man pratar inte när läraren har genomgång, that's it. Vill man sitta och prata, säga 'usch!' till nån bild från snapchat eller bara sitta och störa, varsågod. Där finns dörren!
 
Jag kan ärligt säga att bara sitta på lektionerna och inte göra nånting var rätt chill, men samtidigt gymt tråkigt. Inget att göra. Jag satt typ hela tiden och spelade Pokémon på mobilen (laddade ner det igår och är helt fast). Eller jo, en lektion gjorde vi nånting! Vi skulle egentligen ha haft samhällslektion men fick istället hoppa in till ekonomisklass och ha privat juridik! Tror det var de i alla fall. I vilket fall fick vi först veta vad grymt bra lärare dom hade och sedan göra ett test med vad som är rätt och fel i samhället. Det var både väldigt lätta frågor och lite mer svåra. Som slutresultat fick vi 56% och det tycker jag själv var väldigt bra för några som bara går i nian! Dom frågorna vi hade fått fel på var lite svårare, det sa läraren själv. Så jag är nöjd, woop woop!
 
Som sista lektion hade vi filosofi som också var ganska intressant. Efter skulle klassen egentligen ha svenska, men vi fick slippa den (yes!) och istället åka hem. Bussresan tog cirka 40 minuter, kul. Fast nä. Skulle ju egentligen ha slutat kvart i två om jag varit på min skola, blä! Kortaste dagen på veckan också med god mat...
 
Vet inte om jag kan skriva mer. Om jag skulle skriva mer detaljerat skulle det bli alldeles för långt, så jag spar et det tråkiga! Ska nu fortsätta skriva på en läxa till skoltidningen och en svenska uppgift. Sen ska jag nog göra varm choklad och mysa upp i soffan och titta på tv för att fira en rolig dag. Ska nog också gå och lägga min tidigt ikväll och läsa lite ur min bok, la mig ganska sent igår. Hihi, super cozy mozy!
 
#483